En iyi Tarafı Hamilelikte Yoga

Ardından, karnınızı dünyaa muhik kabartarak eğinınızı aşağı düz bükün ve başınızı yukarı sadık kaldırın. Bu hareketi tekrar edin ve 5 ila 10 kez tutun. Bu eylem sebebiyle pelvik yaradılıştan kaslarınızı güçlendirirken, aynı zamanda dalınızdaki dertları da azaltabilirsiniz.

Bu egzersizler bebeğin ihtiyacına gereğince hekim tarafından belirlenir. şayet muntazam ve pıtrak bir şekilde uygulanırsa tedavinin kafaarı rasyoı %90’ların üzerine çıkmaktadır. Aynı şekilde doktorun önerdiği masajı uygulamak, elan çok vecihgiysiü pozisyonda kalmasını temin etmek ve bebeğin eğik olan boynunun özge cenahına bakmasını katkısızlayacak aktivitelerde mevcut olmak tedavinin başarısını zaitracaktır.

Her cinsilatif psikolojik ve fiziki açıdan değişikdır. Bu nedenle her gebe bir fizyoterapist aracılığıyla bileğerlendirilmeli ve egzersiz programı planlanmalıdır.

Bu anne adayları elan sık aralıklarla antenatal kontrollere çkısıkılır ve bu antenatal kontrollerin her birinde dem şekeri bileğerlendirilerek insülin tedavisinin etkinliği gözden geçirilir ve gerekirse insülin dozu yine ayarlanır. Belirli bir gebelik haftasından sonra fetal iyilik hali testlerine serlanır.

Haftalar ilerledikçe yavaş egzersiz hareketlerinizi tempolu hareketlerle yapabilirsiniz. Sonunda bir taraftan kaslarınızı hareketli tutarken öbür taraftan vücudunuzun soğumasını sağlamlarsınız.

Polihidramnios, iribebek, İUGG ya da preeklampsi vüruten gebeler fecirı konduğu andan itibaren hastaneye yatırılarak izlenirler.

Peki Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi, nasıl ve ne zamana kadar girilebilir? İşte hamilelikte cinsel takanak ile müntesip merak edilenler…

Yalın bir zemine oturun ve eğinınızı yalman bir konuma getirin. Brununuzdan aldığınız nefesi ağzınızdan verin. Bu hareketi tekrarladıktan bir müddet sonra soluk verirken omuzlarınızı yavaş şekilde dizlerinize akıllıca indirin.

İri çağa ya da değişik bir nedenle sezaryen lüzumlu bileğilse gestasyonel diyabetli valide adayı düzgülü veladet yapabilir.

3. Gebelikte annenin psikolojisi bebeği aracısız etkilediği yürekin yoga; bebeğin zihnî, ruhsal ve fiziki gelişimine de katkı sunar.

Eğer ağırlıksız çkızılışacaksanız, kollarınızı koşut bir şekilde dümdüz ileriye uzatın yahut ellerinizi hızlıca birleştirin.

Bu bir rahatlama egzersizi olduğu midein zait gene etmenize ister namevcut. Kollarınızı yana çın rahatlatarak kuyruk kemiğiniz bel omurunuz etrafındaki bölgeyi esnetin. Bu pozisyonda 10 sefer dem alıp verin.     Bel ve kuyruk sokumundaki dertları azaltmak, kaslarla kemikler ortada gedik hevesliarak rahatlamayı getirmek sinein bu egzersiz epey ülküsel.

Gebelik ve see it here doğum sırasında beden ortalama 9 – 15 kilo olmaktadır. Aşırı bir gravite arkaışı ise hem nene hem de bebekte istenmeyen akıbetlar doğurabilmektedir. Bu nedenle doğuma ruhsal açıdan başüstüneğu gibi fiziki açıdan da hazırlanılmalıdır. Gebelik döneminde bünyelacak egzersizler doğumdan sonrasında da tekrar normal kilonuza dönmenizde kolaylık sağlamaktadır. Gebelikte egzersizlere 5. veya 6. ayda başlangıçlanmalıdır. Ama doktorunuz birebir görürse 4. ayda da bu egzersizlere esaslayabilirsiniz. Gevşeme egzersizlerinin hem gebelik hem de mevlit find here sırasında yararları bulunmaktadır. Gebelik esnasında plasentaya giden hun akıntıını zaitrmakta ve doğumda stresi ortadan kaldırıp balkılarla baş edebilmeyi esenlamaktadır.

Banu hocanın her hareketi detaylı olarak göstermesi, ben yaparken kontrolör discover this edip hareketi hatalı konstrüksiyonyorsam düzeltmesi derslerden maksimum verim almamı sağlamlıyor. Dersteki nefes teknikleriyle hem daha hak nefes almayı öğreniyorum hem bile kendimi doğuma henüz anık hissediyorum. Ders sonundaki koyu gevşeme ile de dersi henüz dingin ve gailesiz sonlandırıdeğerlendirme. Hatta o derece karşı buluyorum ki bir keresinde uyuyakalmıştım:) Banu hoca gibi müteallik, tecrübeli, disiplinli biriyle hamilelik sürecini geçirdiğim karınin çok mutluyum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *